Friday, May 28, 2010

10 ciri lelaki gentlemen


first time wa nak cakap pasal fakta..hahaha..so laki2 kat luar sana jangan cakap wa tipu oke..kalau salah...cakap majalah WANITA ni tipu..hahaha..(wa baca WANITA??hahahaha..kantoi.)oke..ayuh mulakan siasatan..10 ciri lelaki gentle adalah::

1::Bukakan pintu
Tak kesah la kan pintu keta ke..pintu rumah ke..pintu toilet ke.(ape ke hal laki tolong bukak pintu toilet ni??)hahaha..oke..oke..yang tu wa saja2 tambah..wa suka laki macam ni..memang nampak hal kecik je kan..pintu je pun.pompuan ade tangan..tolak la sendiri..memang..tapi wa rasa tak salah pun kalau u all laki2 ni tolong bukak kan..tak tercalar ego pun..takyah nak malu2..orang tengok lagi respek ade..u all taw tak laki2 gentle ni orang respek?????sapa2 yang kutuk tu snanya dorang dengki!

2::Perkenalkan diri
Wa suka tengok bila si lelaki perkenalkan buah hati dia..wa rasa bertuah gila pompuan tu..haha..memang wa suka pikir benda2 kecik macam ni..hahaha..nak2 kalau laki tu cakap.."kenalkan ni buah hati aku...nama tettttt.." contoh la kan..wa tataw nape wa tak suka laki label buah hati dia as 'awek' ..wa pun tataw napa wa complex sangat..wa rasa 'buah hati' tu sweet..hahahaha..p/s::dulu wa tak pernah label aam 'pakwe' wa suka label dia 'buah hati'..dulu la tapi..owh..sonok bila ingat balik kenangan lama..hahahaha.. :D

3::Bila bersama, dia matikan hanfon
Takyah la sampai off henset segala..kan..ni da tahap sayang gila da ni..tak pun buah hati dia ni sibok gila..pemilik syarikat perkapalan #1 dunia..*wa suka berimaginasi*..so baru lah aplikasi ni bole di praktik kan..untuk orang kebanyakan macam wa ni..takyah la..kalau wa ada buah hati, wa tak kesah dia nak msg membe2 dia pun..tapi jangan la sampai nak bersembang ngan wa pun tak sempat..kan..wa orang biasa2 je pun..hahahaha..motif??tetttt...*abaikan*

4::Memberikan tempat duduk nya kepada anda
Hahahaha..yang ni wa paling suka..tapi wa tak pernah rasa..hahaha..adoi la..dan wa teringin gila nak rasa..apa perasaan nya bila orang buat camni ehh??terharu tak??tah2 speechless..haha..wa malas pikir..laki macam ni biasanya sorang yang menghormati wanita dan salu mendahulukan wanita termasuklah memberikan tempat duduk dia bila dia tengok wanita tu berdiri dan tade tempat duduk lain..gentle kan?hahaha..wa suka laki macam ni.. :D

5::Berikan jaketnya
Yang ni wa rasa scene wajib cerita cinta..hahaha..kan..asal hujan ke..malam ke..pompuan sejuk sket laki mesti kasi jaket dorang..untuk sapa2 baru nak jadi gentleman..ni permulaan yang baik..

6::Sanggup menemani
Ramai laki lagi sanggup tunggu atau pun anta buah hati kat LRT..lam keta je..mungkin dorang pikir buah hati da besa bole jaga diri sendiri..memang..pompuan sekarang wa tengok da independent..tak ramai da yang lembut2 macam pompuan melayu terakhir..tapi takleh tipu..pompuan ni lasak2 sekali pun..dorang suka bila rasa diri dorang dilindungi..di ambil berat..tak salah berkorban sket wahai lelaki kalau betul sayang..tak rugi apa2..serius tak nampak dayus pun..percayalah..kerana bagi si gentleman..dia akan pastikan buah hati dia selamat dari segala-galanya.. :D

7::Memayungi anda sepanjang perjalanan
Kalau hujan dorang akan lari2 pegi keta amik payung..nak lagi romantik, dorang yang pegang payung sambil tanya.."basah tak??basah tak??"..hahahaha..siapakah itu?tettt..rahsia..kebenaran nya, wa tersentuh gila tengok laki macam ni!!hahaha..(gelak gedik) bila la turn wa...hurmmmm..

8::Beri anda duduk dahulu
Yang ni paling common..tapi masih memberi kesan gentle..wa tak pernah pikir laki tu 'lembik' just because dia tarik kan kusi tuk buah hati..kasi buah hati duduk dulu..serius tak pernah..so apsal laki2 tamau buat camtu ehh??malu?takut orang kutuk?takut buah hati makin naik pale? kesian...

9::Pelajari sosio budaya pasangan
Tips ni memang sesuai tuk pasangan2 indian ngan malay..chinese ngan malay..tuk sama2 malay nak buat apa..melainkan jawa ngan kelantan..nogori ngan bajau..kan..kan..bagi si gentleman, dia nak pasangan dia berasa selesa walaupun berlainan agama dan budaya..sebab tu tak salah amik taw sket2 kan..

10::Jalan berduaan
Ni wa malas komen..paling common!

wa da test dua2 adik laki wa..si samad ngan lah..lagi sorang wa tak tanya..wa rasa dia belum cukup umor..haha..tapi malang nya dua2 fail..hahaha..ape la korang ni..tak gentlemen la..isyk2..dua2 bagi alasan sama..kalau buat semua tu..TAK COOL..adoi la...kesian buah hati korang..wa bukan nak double standard..wa tak suka cakap pasal bangsa..pasal sapa lagi hebat..tapi kalau bab being gentle.. Chinese menang!hahaha..sori la MELAYU..cool korang tak ke mana..tak buat wa bangga pun..hal lain wa tade masalah soal bangsa..hal ni je..kehkehkeh..korang macam mana?

p/s::Princess Hour 24 episode~25 jam(24 jam + 1 jam delay) + keluar pegi airport~3 jam + makan~45 minit - tido lam keta~30 minit = 28 jam 15 minit tanpa henti tak tido..so jangan salah kan wa hari ni kalau lambat bangun..hahahaha..

p/s::sekarang wa layan sinetron Benci Bilang Cinta..wa suka Baim Wong!!!hahahaha..tapi sebijik sejiban macam Princess Hour..aduhai..ape la nasib kan..tape2..wa layan jugak..seb baek hero Baim Wong..kalau Irwansyah wa tak layan da..mintak2 la nanti tade tibe2 keluar makcik Aditya pakai ilmu sihir segala..macam bawang putih bawang merah..fed up!

2 comments:

MuHaMMaD iKHWaN aB GHaNi said...

wa roughmen... hahahaha

.::cik kutip::. said...

hahahaha..aah..cuba la lembut2 sket awe..baru cair nekla..hahaha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails