Thursday, December 30, 2010

khairul fahmi, the best keeper in world?? ^_^


hahahahaha.saye dah taw kenapa blogger2 hebat boleh cecah traffic tahap jem punya. trick die...ngeh ngeh ngeh..kasi suspen sket. korang tulis kat tajuk korang benda2 yang konpem2 orang akan google.

contoh nya, "gambar ehem2 berlaser julia perez" "gambar khairul fahmi bersama awek nya". oke.oke. saye tak pandai lah nak reka2 tajuk lagik. lu orang pandai2 lah reka sendiri ye. yang penting up to date ngan topik2 terhangat. pandai2 lu orang lah nak idup.

opsss..saye dah bertandang menziarah blog buah hati khairul fahmi ^_^ kira nya silent readers bertauliah lah ni sebenarnya. humakhaihhhhhh.. dan dan malaysia menang, total follower die beriban riban yu olsss..meletup :)

saye tak follow pun. memang dari dulu baca dari kejauhan je. hehehehehe. :) almaklum lah, saye takde buah hati pemain bola sepak. mana bole challenge cik elia kan :) nak taw blog die hat mana? sila google dan carik sendiri ye :) bukan saye taknak promote tapi dah ramai sangat orang dah tolong promote kan. konpem2 godek je google, terus jumpa :) all the best ya!



saye ni ade satu perangai pelik, kalau dah ramai sangat orang suka, ramai sangat orang buat. saye suka macam mana sekalipun, mesti saye eksited sorang2 lam hati :) contoh lah kan, orang sekarang sangat lah into dengan boot ala2 yuna, skinny macam yuna. saye pun suka jugak! cantek! tapi saye suka dalam hati jelah. taknak beli lagi :) tunggu semua orang dah bosan ngan style tu, baru saye beli.hahahahahahahaha. sebab tu saye lambat update. -_-"


same jugak, sekarang semua orang suka khairul fahmi. hensem lah. kacak lah menawan lah :) saye pun suka jugak. tapi dalam hati jelah~~~semoga berbahagia sentiasa ye eliafahmi :)
psttt apek, takde ke player malaysia single mingle untuk saye sorang??hahahahahahahahahahahahhhahahaha :D

Tuesday, December 28, 2010

asal nya benda ni bukan tag pun, saye saje2 buat tag :)

ini entri saye copy paste akal tunjang punya. ampun bro. saye dah mintak ijin ok :)


Jom kita join KATEGORI SAHABAT BLOGGER MENGIKUT NEGERI.

Klik sini untuk sertai.


NAMA :
nama penuh saye siti nur kutip tersangat lah cantek lagi berseri binti pakcik azmi :) selalu orang panggil si cantek berseri. hahahahahahhahaha
nama tipu nuraisyah hakimah azmi :)

STATUS :
tak laku laku. hahhahahahahahaha. :D dan saye tak layan buah hati orang. sekian :)

CARA HUBUNGI :
yang ini saye tak berminat. tak payah lah susah2 hubungi saye ye :)

DAERAH/JAJAHAN :
tumpat kelantan. :) ni tanya2 ni penah pegi ke??hahaha

TEMPAT TINGGAL :
selalu orang tanya mesti saye cakap kampung laut. senang. orang nanti mesti cakap "owh..yang ade masjid tertua tu ye. masjid kampung laut tu ye." saye :: :) iyo lah tu. boto benor!

APA YANG MENARIK DI TEMPAT SAYA :
ade saye :) hahahahahahaha


Soalan
1. Kenapa yu tak tulis blog dalam kelate? kate bangga?
hahahahahahahahahahahahahaha. saye pun tak taw kenapa. kena jumpe geng dulu baru bules kecek kelate. kalu dop saye jadi gagap. hahahahaha. serius nih!

2. Boleh saya komen dalam bahasa kelantan?
bules sesangat. hape ingat saye tak paham langsung bahasa kelantan ke?pooodah!

3. Kenapa awak buat entri ini? Kering idea ye?
kaw yang buat soalan ni pun mesti kering idea kan :)

4. Kenapa ramai orang tak suka pakwe Kelantan?
hahahahahhahahahhahaha. agak lah! ade jugak orang tanya saye. takpe2, nanti saye tanya adek2 saye ye. nanti kita share2 ye kawan2 :) hahahaha

5. Betul ke kalau lelaki Kelantan bertemu dengan kawan dia yang laki akan tinggal makwe dia?
100% benar :) saye dah banyak kali buat eksperimen.

6. Kenapa kebanyakan orang Kelantan pandai?
HAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHA. mana ade~~~~(buat2 humble)

7. Kenapa awak cantik sangat?
mungkin kena tempias nama :)

saye ni peramah ke pemarah??

saye sudah tak keje kat kfc :) kenapa? nanti saye cerita. nak cerita panjang2 malas pulak. ni pun paksa diri hupdate sebab ade orang tu tanya kenapa tak hupdate blog. hahahahahaha. rindu lah tu!


saye kat umah sekarang ni. sini ujan je manjang. mana lah saye tak tido je -_-" . hari ini jadual saye sebok. sangat sebok :D


pagi2 lagi pegi hospital teman nenek saye buat check up :0 mithali nye saye rase~~~~~~hahahahahahhaha. :D hey! teman ikhlas taw!(gedik)

adik lelaki saye, si Lah ade kursus flight attendant start jumaat depan. di sebabkan semua orang eksited maited so kami semua pegi buat spek baru. eh eh silap. kami semua pun pergi temankan dia buat spek baru. oke, ini baru betul :)

owh, harap maklum, spek saye bukan lah berjenama bonia seperti terpampang. bukan juga berjenama lee cooper seperti si Lah. hahahahaha. hanyalah berjenama next yang bersederhana. hahahahahahahahhahahahahahaha. makan dalam dowh~~


nanti saye dah rajen saye hupdate lagi ye :) sekarang saye malas!

Thursday, December 16, 2010

hahaha. first time orang nyanyi lagu birthday untuk saye n_n


oke. hari ni birthday saye. see. nampak tak atas ade tulis. 16 DISEMBER oke. ingat tu. birthday cik kutip 16 DISEMBER oke. jangan tak ingat pulak. penat kasi capital letter segala. hahahahahaha. for those who sing birthday song for me. thank you :) i appreciate that so much. cuma mungkin sebab saye dah biasa sangat sambut sendiri2, bila kawan2 nyanyi saye tak tahu nak respon macam mana. hahahahahaha :D ampun. ampun. tapi saye terharu taw. seriusly, saye lupa hari ni birthday saye -_-"


iye. iye, saye semakin tua. hamboih, semua kemain nak ingatkan saye ni makin tua ye. takpe. takpe. kasi chance. saye baru dua puluh satu tahun dua jam, lagi lima belas hari dah ade orang dua puluh dua. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHA. maka saye masih muda. :) hahahahahahahaha :D


kawan2, saye taknak kek. saye tak nak hadiah. anggap je hari ni biasa2 je ye. :) sape2 yang dah nyanyi tu, terima kasih taw. saye terharu. tapi pada yang belum, tak payah lah buat suprise2 segala taw. saye tak biasa lah. serius ni. jangan buat ape2 taw. wish je pun dah cukup :) doakan saye murah rezeki panjang umur ye semua :)


n_n


oke. sekian terima kasih.

Wednesday, December 15, 2010

die pilih klcc dowh! :)


saye cuba tahan jangan komen ape2 tapi saye cuma nak cakap sket. hahahahaha. taw. taw. ayat cliche~~~~~~hahahaha. oke fine. ni bukan entri basi tapi topik yang dah basi. hahahaha. topik klcc ngan buah hati tu? sape tak tengok lagi angkat tangan..hahahahahaha


oke, nampak tak saye angkat tangan ni??hahahahahah. nampak tak? nampak tak?? ni untuk membuktikan, saye tak tengok lagi video tu. bukan sebab saye buta it ke hape ke kan..sebab saye segan nak tengok. hahahahaha. kawan2 saye kata pompuan tu rakus. hahahaha. yeke??saye tak taw. sebab saye tak tengok taw. kalau kawan saye tipu maka saye tipu jugak lah taw :)


sebenarnya, saye selalu blogwalking singgah mana2 blog randomly mesti terserempak at least satu entri sehari pasal video ni. asal nye saye komen sorang2 je dalam hati tapi bila pikir balik, tak salah rasa nya saye tulis kat sini. saye bukan ape, selama ni saye tak komen ape2 sebab saye tak tengok. macam hape2 lah kan tak tengok, sebok nak komen itu ini. mana lah saye tahu pompuan tu rakus tahap mana. bodoh tahap mana. laki tu tak hensem tahap mana. membe2 laki tu kurang hajar tahap mana. semua nya saye baca dari pendapat orang2 jugak. maka, resultnya mungkin beza2 kan.


ade orang kata get a room lah. baek kawen lah. laki bangsat lah. :) tanya saye?? no komen. manusia2 yang komen2 tu pun belum tentu baek2 kan :) yang kemain suruh rejam ngan batu lah, buang skola lah. cakap depa mesti tak pernah B matematik sains lah :) dorang semua tu pun belum tentu tak pernah comolot kan :)


saye bukan nak kondem sape2 cuma saye terpanggil untuk menegur. kadang2 bila nak judge orang tu cermin dulu diri. kalau betul2 baek takpe lagi. ni yang komen pun profile pic pakai sleeveless nampak tali bra ade hati nak rejam orang dengan batu :) lawak lawak :) jangan cepat sangat menghukum :) belek dulu gambar2 lama dalam photo album dek :)


saye pun tak lahir baek. depa pun sama. kita semua sama. lahir kosong, kemudian di corak keluarga. kemudian terserah kita nak pilih jalan baek ke jalan buruk. ade yang sedar2 terus pilih jalan baek. jarang terpesong. tahniah untuk mereka. bertuah badan :) ade yang pilih jalan jahat dulu, baru belajar dari kesilapan kemudian berusaha nak jadi lagi baek. oke, itu saye :) ade yang masih di jalan jahat, tak nampak lagi jalan pulang. doakan mereka segera jumpa ye :) kadang2 orang2 yang pernah jadi jahat ni lagi elok dari yang tak pernah langsung buat jahat. :) sebab dorang lebih menghargai kesalahan dan kesilapan :)


buruk2 mereka, comolot di khalayak ramai ke. peluk2 ke. tukar jantina ke. rempit ke. mat gian ke. mereka ade keluarga. ape korang rasa bila ahli keluarga korang, senang cerita bayangkan budak pompuan tu adek korang. orang maen upload video die lam fb. semua orang sumpah seranah die. keji2 die. judge die. hina die. die adek korang. marah macam mana pun, malu macam mana pun. die tetap darah daging korang. lahir dari rahim yang sama. benci macam mana sekali pun, korang mesti taknak orang kutuk2 adek korang kan. korang nak die di bagi peluang kedua kan.pikir lah sebelum kutuk2, keji2 adek orang ye...



bukan nak suruh korang back up die segala. iye..comolot di khalayak ramai memang tak elok. eh silap. comolot sebelum kawen itu sendiri memang tak elok :) takde sape kata elok. even yang pakai sleeveless nampak tali bra pun taw tak elok :) oke fine. kita belajar dari silap die. sebelum nak comolot, pikir dulu. kalau benda ni masuk fb ke. mau lunyai aku jadi macam budak klcc tu :) orang bijak selalu belajar dari silap orang laen. bukan taw hentam je.


same case dengan gambar2 ngan video2 porno. hamboih..bila keluar je video baru kemain upload sana sini. konon nak buat ikhtibar, tapi korang tak sedar, sebab korang upload, benda dah tersebar. kan makin mendatang kan aib kat keluarga mangsa. memang, dorang patut pikir panjang dulu sebelum buat, tapi kalau kena kat family korang ape korang rasa?? korang pun sebelum sebar bukan pikir panjang pun kan :) memang lah tak kena batang idung sendiri boleh lah eksyen :) manusia ni kadang2 suka sangat nak 'get involve' ngan hal orang laen :)


p/s : budak pompuan tu bukan sedara saye pun taw. hahahahahahahahahaha

Sunday, December 12, 2010

cuti cuti malaysia..malaysia lah sangat~~~~~~

entri basi. sudah dua hari peram tak sempat nak hupdate. almaklum lah, wanita bekerjaya. hak hak hak hak. kelakar! oke. di sebabkan cuti hanya dapat seminggu sekali maka aktiviti pertama wajib buat tak boleh tinggal adalah bayar balik waktu2 tido yang tergendala. oke. setel part bayar hutang tido. tak payah lah ye tempek gambar bangun tido kat sini ye. buat malu je., hahahahahahahaha

maka aktiviti seterus nya harus lah membayar balik hutang2 hobi tergendala pulak. ni die punya sifat harus sebab tak buat pun takpe, buat lagi elok. hahahaha. :D maka, saye telah memaksa mak nenek teman saye keluar jalan2 pegi alamanda. hahaha. tak grand kan pegi alamanda je? ape barang kan. cuti jarang2 dapat, lepak alamanda jerrr??! dush2!! amik kaw. malas haku nak penat2 drive pegi jauh2 sebab esok yang kene keje nya haku. bukan kaw! haaaaa.. kan dah emosi -_-"



hahahahahaha. motif upload gambar nih??hahahahaha. saje lah nak tunjuk kat korang, kadang saye ni ayu nye boleh tahan jugak. hahahahaha. jangan maen2 dowh! opssss.. maaf. jangan main2 ye :) *nada ayu gila* hahahahahaha. sebenar benarnya, motif utama pakai baju kurung pegi jalan2 alamanda adalah kerana takde t-shirt nak pakai. hahahaha. sadis kan? apehal lah masalah cik kutip ni, dah takde baju baru nak pakai baju kurung, pastu dah pakai nak kepoh2 pulak tulis kat blog segala kan. HAHAHAHAHAHAHAHAHA. dulik hape saye. korang penah ke pegi jalan2 pakai baju kurung??tak pernah kan. tak pernah kan. haaaaaaaa...

hahahaha. kalau dah nama nya pompuan. feberet port amik gambar mesti kat toilet punya. nak2 toilet ade cermin besar gedabak macam ni. hahaha. memang takde chance lah orang laen nak tompang betul2 tudung segala. sape cepat die dapat nokssss.. harap maklum. hahahahaha. :D

hahahahahahaha. this is too much bak kata mak nenek. dah lah posing tompang henset die. haha. iye lah, saye mane lah mampu nak beli henset lebat2 canggih manggih ade gps segala macam die kan. keje pun kfc je :) hahahahahahahhaha :D paling penting dan dan saye rasa sopan gila. hahahahahahaha. korang tak rasa macam tu ke??hahahahha


oke fine. kalau dah memang azali tak berapa nak sopan, what do u expect? hahahahaha. kejap je semua tu. :)


Tuesday, December 7, 2010

terima kasih WQE. :)

tak tahu kenapa mesej ni mencuit hati saye. hahahaha. comel lah pakcik anta mesej segala. haha. boleh tahan suka bergosip ye pakcik. hahahahaha :D cik kutip like this! :)


kawan2, ade tak sape2 taw bengkel yang boleh di percayai? boleh rekemen kan tak? saye nak repair WQE saye. rosak lagi lah.saye syak masalah bateri sebab nak bukak pintu pakai alarm pun tak jadi. bateri lah kan. hari tu saye ade tolak, da idup dah tapi esok nya nak pegi keje mati balik. kalau ade cadangan sudi2 lah berkongsi ye. :)


saye cuti rabu, kalau boleh saye ingat nak pegi repair. saye dah besar. dah sampai masa nya saye jaga barang di bawah jagaan saye sendiri. tak boleh bergantung pada orang sangat. ini sebagai langkah berjaga jaga sahaja. kalau sudi sila lah bantu saye ye. :) bukan saye taknak pegi survey harga taw, bukan saye malas pikir pastu pass kat awak2 pikir. bukan bukan. tiap2 hari saye keje 11 sampai 10. 12 sampai 10. balik keje tido, bangun pegi keje balik. nak tengok wayang hobi saye pun tak terbuat. ini kan pulak nak pegi survey kan. maaf kan saye kalau macam menyusahkan.


sejak WQE rosak ni saye tak tipu saye sensitif sket bila orang cakap saye menyusahkan. saye takde kenderaan nak ke sana ke mari. sebab tu saye mungkin terlebih mintak tolong. maaf kan saye. saye cuba tak susahkan sape2. saye cuba berdiri atas kaki sendiri tapi nampaknya saye tak cukup kuat lagi sebenarnya. saye mintak maaf. tapi hal2 kecik pun memang boleh buat saye terasa hati. maaf kan saye. abaikan saye seketika ye. saye perlu masa untuk recover. saye cuba bertahan. tapi saye tak mampu.

Wednesday, December 1, 2010

sebelum pegi mana2 kedai fast food sila baca ni!

saye kan bukan saje2 nak cakap saye pemarah ke sombong ke hape. saye bagitaw awal2 so that people are not expecting too much on me. because i'm not that good, not that kind, not that pleasure. i'm a bit rough and sometimes i do not mind others. hell yes this is me. if u do not believe this then try me. i told u already, i'm not that kind. yes, i can laugh i can smile but i also can turn myself upside down.


please guys, do not tell me what i can do and what cannot. because i'm not that patient to face all this. urghhh. just because u know i couldn't do anything that may hurt u that doesn't mean that u may hurt me as u wish. customer isn't always right okay. sometimes u must know when to shut ur mouth up and when to appreciate others.


i just hope that u will smile back to me when i'm smiling at u. arghhh. just that easy. i hate those who make my day turn bad. customers isn't always right okay! why couldn't u see we had try our best to serve u in a minute?? damn u people.i really hope we won't meet again. really do!

sebab saye suka perasan sorang2 ^_^

saye tak suka jatuh cinta sebab saye ni jenis yang susah nak suka lelaki. hell yes! jangan kaw nak ngada2 kata saye gatal lah suka maen mata ngan laki laen. saye lempang laju2 kang! saye tak suka lelaki macam tu... lelaki macam ni... macam tu... macam ni... pendek cerita, selagi tak cukup syarat, jangan ngorat saye sebab saye tak suka layan :) nanti awak2 jugak akan kutuk2 saye. cakap saye sombong segala kan. bosan betul loser macam tu! :)


saye takde lah picky sangat sebenarnya. asal saye dapat rasa lelaki tu betul2 suka saye. mesti ade chance punya lah! HAHAHAHAHAHAHAHA. gila gatal saye rasa. hahahahaha. :D


p/s : sebenarnya saye tak taw nak cakap macam mana. saye rasa saye suka die :) hahahahahahaha. serius ni!

Tuesday, November 30, 2010

ini faker ke betul2??agak2 korang?

terkejut mak ade indra putra add kat fb. hahahahahahahaha. sape2 tak kenal indra putra, die ni kapten pasukan kelantan fc oke. **kot!** hahahahahahahaa. ini indra putra betul ke tipu? no komen. saye malas betul nak layan fakers ni. so saye tak accept pun. bukan ape, kadang2 depa ni guna nama orang laen bukan ade niat baek pun. saje lah nak rasa terkenal. padahal~~~~~. tapi sampai sekarang takde lah pulak orang nak fake2 saye segala kan. ape saye ni tak cukup cantek ke nak di fake kan??hahahahahahah. kurang hajar sape cakap saye tak cantek!hahahaha.


saye malas nak cerita pasal kfc sebab tiap2 hari.. ** tiap2 hari oke. sila take note ** tiap2 hari asal balik keje je mesti saye cerita pasal kfc kat kawan2. hahahaha. mesti bosan kan dengar. :) hahahahahaha.


saye sangat penat. boleh ke tiba2 saye nak request awak2 semua yang baca entry ni jangan lah pegi kfc :) penat saye nak layan :) serius nih! nak2 yang banyak songeh tu kan. jangan datang langsung taw! serius!



p/s : kalau indra putra betul, seronok jugak kan :) hahahahahahahaha.

Thursday, November 25, 2010

kfc best ke tak best?? best lah sangat2~~~~~

saye penat keje. tiap2 hari balik keje saye mandi pastu keluar makan. takde aktiviti menarik pun. nak tengok wayang pun tak sempat padahal dekat je kfc ngan wayang. sebab saye segan masuk ngan baju kfc kot. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA. ampun kan saye kfc. tak sempat nak cerita kat u olssss hari pertama bekerja sebab balik2 je terus mandi, makan pastu tido. ahahahahahahaha. penat woooo..mana wa tahan!

hari pertama tugas saye jadi cleaning staff atau dalam bahasa kasar yang lebih buat korang paham kira nya macam mak cik cleaner lah! haaaaa..kan senang tu. korang pun tak pening2 kan. :) jadi cleaning staff seronok woo.. especially bila ade budak kiut gle tarik baju korang sebab nak tanya sos tomato ade tak? hahahahaha. u are so sweet little boy :) sis like u :) **tanda good thumbs up.** bila takde meja kotor bole borak sambil curi2 pandang boss. hahahahaha.kantoi kang naya -_-" hahahahaha. boss da cakap da, esok kena masuk cashier. kena stat belaja jaga kaunter. seronok jugak lah sebab memang saye berangan lama dah nak jaga kaunter. hahahahaha. meriah sket boleh jerit2 kan :)

hari ni hari kedua saye da masuk cashier. satu perkataan je saye nak bagi u olssssss.. menyesal! haaaaa..sape cakap keje cashier senang? meh sini saye balun cukup2! suka hati cakap senang ye. da lah tempat tu sempit nak kena share ngan ramai orang. kalau kami lambat serve sape yang kena? kami jugak.. kalau kami kalut2 nak buat cepat2 demi kepuasan pelanggan pastu terlanggar2 kat dalam tu sape sakit? kami jugak.. kalau tiba2 costumer datangg komplain mainan tak bole guna sape kena tuka? kami jugak... kalau nak tambah sudu sape nak cari? kami jugak..... haaaaaaa..sekarang sape kata jadi cashier senang?? sape? sape?


bukan setakat "hai selamat datang. boleh saye bantu. makan sini ke bungkus ye?" **dengan senyuman* semata mata oke! ianya lebih dari itu!


tak bole jugak eksited lebih2 nanti kena kutuk so kena maintain underground. hahahahahahahahahaha. c*laka lah main kutuk2 belakang ni kan. :)


tip dari saye untuk mengelakkan diri kena kutuk kat tempat kerja baru ye :
1) jangan main mata ngan buah hati orang especially buah hati senior. hahahahahaha
2) jangan lawan cakap senior
3) kalau depa tertengok kita, kita senyum je. jangan buat2 tak nampak.
4) depa tak suka kita tak respek depa. atau pun at least NAMPAK macam tak respek depa.
5) kena selalu tanya, kalau macam ni saye kena buat macam mana ye? (dengan senyuman) baru lah nampak macam berminat nak amik tahu, biarlah masuk telinga kana kua balik telinga kiri pun..hahahahahahahahahaha
6) hanya dengan senior perempuan dibenarkan rapat. senior laki korang better pangkah siap2 sebab selalu nya senior perempuan ni ade hati kat senior laki. depa tak suka kita rapat ngan orang yang depa suka. hahahahhahahahahaha. nanti kena ngumpat kat belakang.HAHAHAHAHAHAHAAHAHAHA.melayu melayu~~~~~~

Monday, November 22, 2010

tak saba nak bagitaw berita gembira kat u olsssss.


hari ini pegi mines lagi mencari rejeki yang halal. alhamdulillah dapat jugak kerja kat kfc. dulu kfc tempat feveret dating kot. kenangan tuh! hahahahahahahaha. saye neves oke. tak tipu. ni first time saye keje part time. tolak yang keje jage koop sebab ngan kawan2 ape nak neves sangat kan. hahahahahahahaha. ni bos da bagi warning awal, jangan asyik bagi alasan taknak datang keje. jangan asyik nak mintak cuti je. die warning jugak, keje sini memang penat. kena tahan lah!



hahahahahaha.saye pernah je keje sampai penat pastu tak cukup tido pastu keje balik. pernah je. cuma kali ni sebab saye sorang2, segan lah saye :) hahahahahahaha. mengada kan? tadi petang saye excited call mami, call baba semua cakap da dapat keje kan. mami tanya saye.

mami : nape nak sangat keje ni? balik lah umah rehat2. awak ni. kang da grad, da keje lagi susah nak balik umah. sekarang alang2 dapat cuti panjang balik lah...

saya : hihihihihiihi(pesanan penaja : bila borak ngan orang lagi tua kena gelak sopan ye kawan2.) alah mi, saje lah nak try keje. nanti kang da grad nak carik keje taw da perit die macam mana :)

kenyataan nye saye sendiri tak tahu kenapa saye ketegaq sangat nak keje kat sini. padahal boleh je saye keje kat umah saye. kalau saye tak keje pun bukan efek ape2 kan. duet bukan satu masalah besar bagi saye tapi entah lah. ketegaq pulak saye rasa. kan? nanti bukan ade orang pun kat blok. bila da sunyi takde orang mula lah feeling. asyik pikir nak balik umah lah. kan. kan. mesti punya. tengok lah nanti. hahahahahahahahaha. :D


dah la saye ni pemalas gila nak drive pegi mines tapi ade hati nak keje kat sana. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA. lawak gila. ape masalah saye, saye pun tak tahu. dah tahu malas pegi mines kenapa pilih nak keje kat sana?!! wheng!


kalau saye wheng saye suka exercise macam ni. die macam pertarungan minda la. hahahahahahaha. dan dan pulak terserempak dengan budak selow pegi tengok wayang. **tengok harry potter barangkali. kenapa lah die tak ajak saye tengok sama?? selow betul lah budak selow nih! haish..saye carik laen jugak kang..... hahahahahahahahahahaha :D



Saturday, November 20, 2010

saye nak balik umah sebab saye demam.

sudah tiga hari saye demam. mood nak buat entri memang zero. takde idea. bosan tak yah cakap lah. kat upm ni macam penjara pudu dah perasaan nye. ikut hati memang saye nak balik umah. pendirian saye tak teguh mana dah :) tak tipu. saye nak balik umah. agak2 kalau saye balik umah kena kutuk ngan budak2 jahat tak ? hahahahahahahaha. saye nak keje part time so that masa saye tak terluang begitu saje tapi sebab saye demam maka nya pergerakan saye sedikit terhad.

cepat lah sembuh. saye nak keje nih! haish..saye tak cuke la demam ni. cik kutip dislike this! saye nak makan pun tade selera. nak jalan2 tak larat. saye tak cuke lah! saye hairan betul macam mana mimi bole tido je masa die demam. hahahahaha. saye cuba jugak tido tapi tak bole lah. tak mau lena. uwaaaaaaa...ape masalah saye ni??! ade tak sape2 sudi nak jaga saye? haahahahhahaha. nak datang melawat ke. saye demam nih!

semalam masa demam saye tak seteruk ini sempat lagi saye pegi FOS rembat shades baru. kahkahkahkahkahkah. pengubat hati yang luka~~~~~~

Wednesday, November 17, 2010

best nya sambut raya kat upm :)

hari ini pagi2 da dengar takbir raya. tipu lah kalau tak tacing kan :) mentang2 tak dapat raya kat umah, dan dan hari ni demam pulak. dush2. jangan lah demam lagi. esok ade paper. paham tak??!

terima kasih adek t sebab ajak kami makan mee kari kat umah mak lang. sedap betul. cuma sebab demam, saye hilang selera makan. mak lang, jangan lah kecik hati ye :) rasa sayang pulak tak habes kan tadi. lapar lah pulak~~~~~ hahahahahaha.tahu nyesal!

adalah sangat sadis raya2 ni fudkot semua tak bukak. dalam kepala cuma terbayang kfc ngan mekdi sri serdang. uwaaaaaa...double sadis. raya makan kfc???? gilo ah! nak makan lembu. nak makan rendang. nak makan lontong. nak makan ketupat. ;(

p/s: ini kan pengorbanan~~~~~dush2!. tak payah cakap. aku sendiri taw kot! (emosi)

Tuesday, November 16, 2010

yeay! saya cuke presentation :)

tadi saye ade presentation final projek. mencuak ai sorang2. hahaha.dah la first proposal kena rejek :) **kurang berilmiah **u are reading toooo much aisyah -_-" hahahahahaha.apo den bole koba lae haaa..den diam yo la.

supervisor saye baekkkkkkkk lah sangat. hai dr. Rezal. agak2 dr. cuke tak bace blog saye ni??hahaha.baca lah. saye tengah mengipas ni..hahahahaha.**seriusly saye bab kipas memang fail. amir hamzah pandai lah. kehkehkehkeh.

tapi dr. Rezal serius baek dowh. terima kasih dr. sebab banyak tolong saye walaupun dr. very last minit tukar tajuk saye...kehkehkehkeh.lucu lah dr. nih! hahahahahahaha. buat saye cuak aje..yang lagi lucu nya. da nak abes diskus pasal tajuk baru, dr. cakap kat saye.

DR : haishh..awak bole buat tak ni?

saye : bole dr. kita kena percaya pada diri sendiri. saye percaya pada diri saye. dr. percaya saye tak?

DR : takkk...(pandang tempat laen)

hahahahahahahahahahahahhaha..saye kalau ngan dr. Rezal memang takleh tahan gelak. dr. ni macam cuke kat saye je......hahahahahahahahahahaha. :D eh tade lah, dr. ni memang suka tembak macam tu. semua orang kena, mesti lah saye pun kena. tapi dr. Rezal baek wooo. **mata bersinar2 penuh keikhlasan.

presentation day (10 am)
ini part yang paling best, pagi2 lagi saye da keluar pegi anta si leman adek-junior-saya-yang-letak-gambar-saye-dalam-slideshow-dorang-tu pegi bukit jalil. pastu sesat sampai pusat bandaraya.HAHAHAHAHAHAAHHAHAA.meriah kan pagi saye?hahahaha.kesian leman~~

lepas da sesat pastu jumpa balik, saye pun bergegas lah pegi jumpe dr. Rezal sebab nak tunjuk slide show saye. konon2 nak mintak pendapat la ni kan. da jumpe, bincang2 alih2 tuka research field pulak...hahahahahahaha.saye nak present petang nya oke. PETANG PUKUL 2.45.HAHAHAHA.sempat lagi tu tuka tajuk.. :) tapi saye cool jek.hahaha.*padahal......

saye pun bergegas lah balik bilik nak ROMBAK balik slide show saye. buat slide show baru. tekun sungguh saye buat keje sampai tak sempat bukak fesbuk. hahaha.tak bukak fesbuk tu memang tahap paling kritikal dah tu. dah tiga hari tak buat entri semata mata pulun buat slide show.haaaaa.jangan maen2 dowh!

pukul satu lebih saye siap2, buat ape yang patut.**tadah tangan lame sket** dalam pukul dua saye pun pegi lah jabatan dengan niat nak jumpe lagi dr. buat kali terakhir. tapi dr. takde................ saye tak tipu saye cuak.

presentation time(2.30 pm)
first presenter, si ijat present baek pnya. soalan dapat pun baekkkkkkkkkkk punya. kesian saye tengok ijat kulat2 nak jawab. ijat banyak masa nak baca ape patut die baca pun tak terjawab. saye macam mana??uwaaaa..i'm dead! dr. Nik memang hebat bab psiko orang. hahahahaha. thumbs up untuk dr. Nik :)

saye second presenter. fuhhhhhh..baca doa banyak2..senyum banyak2. ecehhh..kehkehkehkeh.markah bonus tu.hahaha.dan dan saye nampak dr. Nik keluar dari hall.hahahaha.tak tipu saye sempat yes yes dalam hati. :)

kebetulan pulak bila saye tanya kawan2 yang laen, dorang cakap saye punya second reader baek. tak banyak tanya. so now saye cuma kena risau pasal dr. Rezal jelah. hahahahahaha. haru saye kalau die tanya soalan pelik2 macam die salu tanya waktu discussion -_-"

tak abes lag introduction saye, dr. Nik masuk balik. HOMAIGOD. i'm dead.i'm dead. hati kecil saye berkata kata. haishhh kacau betul hati kecil ni kan :) haha. saye pun BUAT2 confident. BUAT2 oke, baca betul2....hahaha.macam mana saye nak confident tadi saye tengok die hentam jat??

naseb baek die datang ngan dr. Idham :) :) :) kahkahkahkahkah.saye ngan dr. Idham saye cair sket. hahahahahahahaha.

da setel present saye tunggu jugak lectures nak tanya ape2. as expected, second reader saye senyum je. lepas dah satu. saye tengok dr. Rezal..pun senyum je manjang siap angguk2 lagi. lega. dan as expected jugak dr. Nik mesti nak tanya soalan tu. saye ingat taknak tanya dah taw. **poyo gila padahal memang harap tak tanya. hahaha.tape2..cool cool. sekali dr. Nik tanya soalan yang buat saye macam........."what?,tade soalan mencabar lagi ke?" hahaha.riak pulak kan.tapi betul. kalau saye tak tengok cara die hentam jat itu laen cerita.

tak tipu. soalan die senang sangat. bukan saye nak kata saye bijak gilaaa sampai dapat soalan pun saye bole kata senang. tapi memang senang gila.. :) soalan takde kaitan ngan math langsung. hahaha.saye pun tak percaya. haish. sayang lah dr. Nik macam nih! dr. Idham pun ade tanya soalan, pun saye macam "sekadar cukup syarat" kehkehkehkeh. berkat doa mami kot :)

nak tahu ape dr. Idham komen saye? die tanya, memang minat subjek kriptografi ke? saye cakap ye..dia cakap.........patut lah eksited. HAHAHAHAHAHAHA. lucu lah dr. Idham ni. tak sia2 saye suka die.hahahaha. :D

sekian sahaja hari presentation saye. mungkin sebab saye suka bercakap so saye eksited masa present. mungkin jugak berkat doa mami saye **dan baba juga** mungkin juga bila saye eksited saye MACAM paham padahal tak paham pun. :) terima kasih tuhan sebab bantu saye hari ni. terima kasih :)

saye tengok presenter2 after saye kena hentam balik. walaupun saye tersenyum senyum tapi sebenarnya saye kesian. saye senyum sebab sewonok kena puji je. :)

p/s: dr. Nik cakap die suka presentation saye. patut lah tak tanya soalan mencabar. macam mana saye tak kembang kuncup.HAHAHAHAHAHAHAHAHA. :D

Sunday, November 14, 2010

i wish i could turn back time.
so that i know where to stand.


i wish i'd never let you go.
so that i can share all this tears.


i wish i could stop crying.
because its only hurt me more.



all i can do is to wish that..
everything is going back to normal.

Saturday, November 13, 2010

tepuk tangan gemuruh untuk estet :)


saye bagi filem estet seratus markah :) kelakar lah tengok farid kamil menari menyanyi. siap cakap tamil lagi.hahaha.comel sungguh.

tapi dalam ramai2 paling kelakar rosyam noor lah.hahahahahaha.kelakar oke.tak tipu langsung. well, no wonder la orang dok aim estet menang filem terbaek FFM :) saye tak tengok magika so saye tak bole komen lebih2 tapi saye suka estet! :) saye suka heroin die (tak kenal,heroin tamil) saye suka second hero die (pun tak kenal) pendek kata saye suka semua lah.

farid kamil sangat comel masa die buat isyarat lucah tu.hahahahahahahahahahahahaha. kawan2 sila lah tengok filem ni ye. :) sekali sekala sokong filem melayu ape salahnya. tak rugi taw. walaupun CGI bapak memang nampak sangat tak real tapi sebab nampak tak real lah die jadi lucu.haishhh..susah saye nak bagitaw satu2 so kalau nak tahu, kena lah tengok sendiri taw.

saye bagi guarantee :)

owh lagi satu, banyak kali saye harap awak ade dengan saye bila saye sangat perlukan awak. tapi awak da tade. ape bole saye buat kan? bila awak tiba2 muncul sekadar bertanya khabar je sekali pun. awak tak tahu betapa terefek nya dunia saye. saye nyaris tersungkur but then awak muncul. takpelah awak tak tahu pun. saye masih terkesan rupa nya :)


p/s: tadi saye tengok wayang saye teringat kat awak. kalau awak tengok wayang kadang2 awak teringat kat saye tak? tolong lah teringat wak.. T_T hahahaha.

p/s lagi: haishhhhh..ni yang malas ikut orang dating ni.mood die terjangkit. :) hahahahaha

Thursday, November 11, 2010

saye suka baca blog orang tapi orang suka ke baca blog saye??hahahaha

saye tak pandai nak tulis entri berilmiah.apetah lagi entri berimaginasi tinggi.gila ah lagi saye tak mampu.apelah sangat imaginasi budak umor 16 tahun macam saye ni.iye dak?hahahaha.

entri kiasan,penuh maksud tersirat pun tak mampu.sekadar kongsi2 lirik lagu bole lah.itu pun da di kira a part of kiasan sebenarnya.hahahahahahaha.

nak cakap hal2 kesihatan saye malu.biologi pun tak sampai setengah tahun belaja,pastu drop.hahahaha.kena band ngan cikgu bio.padan muka saye -_-" saye hanya tahu osmosis :) nak cakap pasal fizik nanti mesti orang cakap saye berlagak bijak kan.nak cakap ape?hahaha

nak bagi tutorial kecantikan..hahahahahahaha..gelak dulu..hahahahahahahahaha.oke serius balik.ehem2.nak bagi tutorial kecantikan, avatar sendiri pun takleh handle.hahaha.nak bagi tutorial shawl da berlambak orang bagi.segan lah nak menunjuk2. :) sebab saye pun belaja dari orang.

tips bergaya jauh sekali lah kan.sendiri selekeh.hahaha.pasal matching kaler jangan tanya saye sebab stok baju2 saye cuma da kaler hitam,putih,cokelat,kelabu..semua kaler safe :) da la pegi alamanda pun pakai track suit ade hati nak ajar orang hal2 fesyen.hahaha.kena gelak kang baru taw!

nak tulis pasal boifren.boifren tade.hahahaha.nak cakap pasal tips putus cinta, cik lala lagi hebat dowh.takyah sebok2 nak buat.baek baca entri die ulang banyak kali.hahaha.tangan pun tak penat sangat kan.

blog saye ni blog emosi.hahaha.kalau setakat nak baca orang marah2 dalam blog meh la singgah sini.hahahahahaha.sebab saye tak pandai lah nak cerita pasal benda laen.saye tak kreatif lah kawan2. :)

**tapi saye suka baca blog fesyen milik fatin liyana yang gojes macam saye. saye suka tengok tutorial die.semuanya menarik. =)

**saye suka baca blog kekeluargaan hanis zalikha.lagisatu sebab dia cantek,tinggi,pandai bergaya.menawan.sopan santun.jelita.sporting.oke.oke.da da.bawak mengucap.kipas kuat sangat dowh!hahahaha.

**saye suka blog jiwang saye awe..hahaha.opsss..saye takde perasaan ape2 kat awe oke.awe orang punya,mana bole rampas2.hahaha.tetttt..

**saye suka singgah blog wunnyniwaa sebab bole intai gaga die.hahaha.saye suka intai gaga anda wahai cik wani.haha.ade gaya stalker tak?alaaaaaa..awak tape la ade buah hati nak bawak pegi photoshot bagai.hahahahahahahaha.(tade kaitan pun.) sebenarnya saye suka singgah sebab cik wani suka jalan2.saye tak suka.so bila singgah ibarat saye pun jalan2 ngan cik wani lah.hahaha

**saye suka baca blog gelak2 penuh erti mendalam cik lala. almaklum lah,blog budak baek2 memang stok2 entri pun baek2 aje.hahahahaha. :D

**saye suka baca blog macho realiti konspirasi. ibarat melancong kat jepun terus. sewonok wa cakap lu!auwwwwww..(kenapa auww?)hahaha

**saye suka baca blog kontroversi cik epal sebab bole taw gosip2 terkini dan ending nya my reaction was like "HOMAIGOD,gila ah.ade jugak orang macam ni iye.euwwwwwwwww.." saja nak bernada gedik sedikit.hahaha

**saye suka baca hal2 fateem kat blog sembang kencang. ibarat jiran sebelah umah yang kepoh gila sebok nak taw hal anak dara pak cik ajis yang konon nye da berkawan ngan mat rempit.serius teruja!macam tulah feeling die.

**wa suka blog akal tunjang sebab wa kenal sape owner nye.hakhakhakhak.bro, ni wa da tempek pulisiti free blog lu sila appreciate sket bole?suda kaya raya sila jangan lupa daratan.budi baek harus di balas baek! hahahahaha. :D

kesimpulannya, blog saye memang blog emosi :)

p/s: susunan blog tak mengikut urutan oke. tade yang paling suka.paling last ke.tade.tade oke. kita kan kawan2.mana bole ade double standard.hahahaha :D

first time pegi library tu da cukup membangga kan saye :)

semua orang demam exam sekarang.kalau budak2 junior yela nak mencuak gelumpur2 sebab first time amik final kan. ni da third year pun menggelumpur tah hape hape.camno den nak koba nya haa..camno??buek malu kampong yo cheq habaq hang..eh.eh.tak kena.tak kena.apsal tiba2 habaq pulak kan. :)

adalah sangat poyo bila pegi study kat library.bukan sape2 pegi library tu poyo.bukan.tapi sape yang tah hape2 mencuak sampai tahap kena pegi library baru feel nak study.oke.itu poyo.dan itu adalah saye T_T sumpah saye tak pernah neves nak exam.baca ke.tak baca ke.saye tak neves pun.exam besar ke.exam kecik ke.dulik hape kan.tapi kali ni saye neves.takde la killer paper sangat subjek2 saye.saje la kot saye ni nak mencuak sendirian berhad.tah hape2! buat malu kaum senior peribumi je. -_-" hahahaha

dari terbit matahari sampai library da tutup saye pulun study oke.bukan macam filla.asyik sembang je.pastu ajak saye sembang same.saye nak study lah! hahahahaha.poyo.hahahahahaha.jangan maen2.saye kalau da skema tu tade orang bole lawan.hahaha.oke.oke.tak kelaka.sebenarnya saye jakun tak pernah pegi library.memalukan kan?pastu disebabkan saye jakun kena lah tipu dengan sape tah konon2 ade hati nak buli saye balik lah kan.die cakap kena pakai kasut bertutup.gantung kad matrik.tak gantung tak bole masuk.saye kan JAKUN.mana taw dia tipu.hahahahahaahaha.sampai hati awak filla. awak tak gantung pun kad matrik.da la pakai selipar jamban yang-saye-pinjam-pegi-toilet-pastu-saye-jatuh-kat-toilet. awak memang sengaja nak balas dendam kan. :( this is what u call bestfren forever??tak nak kawan ngan awak!hahahahaha.gedik!


see.see.nampak tak jakun nye kat mana?muka saye excited gila nak study.hahaha.ni study betul2 ni. :)

tiba ade pulak si filla nyendeng2 kat sebelah.nak kawan ngan saye la tu.nampak tak saye tak nak kawan ngan die pun.nampak tak?nampak tak?hahaha :D

alamak,nampak sangat belakon.hahahaha.study math program tu.jangan maen2.

sebenarnya ade je orang lagi jakun dari saye kat library tu.

tiba2 ade orang datang nak ngorat saye.tapi saye tak layan sebab die suka tito kat library.hahahaha.oke.oke.nampak sangat tipu.ini juo saye awe la.pak guard library.

sekali sekala singgah ke toilet kerana filla kuat nauuu kencing nye.hahahahaha

malam nya saye pegi beli burger sat ngan mimi pastu kena langgar.uwaaaaa..sakit wooo.tak tipu.die reverse moto die tak perasan saye ade kat belakang pastu die langgar saye.saye pun menjerit."auwwwww!!" die pun balas."sori.sori.sori"(nota tambahan:riak muka kesian) saye hanya mampu berbalas pandangan dengan mimi.kalau die 'kecik' bole jugak saye tengking2.hahahahaha.ini ....... tak berani lah saye! hahahaha.kadang2 fizikal juga mengajar saye erti kesabaran.hahahahahaha

**padahal buat entri ni semata mata nak tempek gambar ni je.hahahaha.tulis panjang2 sket tade la ketara sangat kan.hahaha.hebat tak saye?hebat kan...... :)

p/s: nampak tak matrik kad tergantung gantung di leher manis saye? :)

Tuesday, November 9, 2010

math method is done. =)

balik2 terus hadap blog sampai tak perasan pintu bilik tak tutup.tudung pun tak bukak.hahahahahaha.ini lepas gian nama nya!

Sunday, November 7, 2010

saye sangat jahat!

saye sangat jahat sebab baru hari ni balas tag cik lala kurang-jelita-tapi-perasan-jelita-untuk-mengelakkan-dia-sakit-jiwa-maka-iakan-aje. ampun kan saye cik lala. nanti jangan lupa tag saye lagi taw! :)

soalan pertama:)
adakah anda rasa anda hot?
*makin hari makin hot.hahahaha.

soalan kedua:)
upload wallpaper yang anda guna
*sekadar gambar luahan perasan.hahahaha.saye memang psiko!

soalan ketiga:)
ceritakan tentang wallpaper tersebut
*saye suka psiko sorang2 :)

soalan keempat:)
bila kali terakhir makan pizza?
*domino pizza masa raikan adek2 menang 2nd place koir.owh..windu pulak kat adek2 koir.hahaha.gedik! dulu masa ade marah2 kan.hahahaha.

soalan kelima:)
lagu paling latest anda dengar:)
*apa ku kisah-one nation emcees :) aku da tak kesah. moga kau bahagia hendak nya. :)

soalan keenam:)
apa yg anda buat selain menyelesaikan tag ini?
*menonton the incredible hulk.euwww...benda hijau timbul2 tu urat die kah??yarksss..(haha.gedik gle rasa!)

soalan ketujuh:)
selain nama sendiri anda dipanggil dengan nama apa?
*sahabat lala paling jelita mengalahkan lala.HAHAHAHAHAHA

kalau korang rasa tak adil sebab tak tag korang maka korang pandai2 lah buat2 di tag ye.bukan saye taknak tag tapi sebab saye da taktaw nak tag sape.haha

soalan kesembilan:)
siapakah orang no 1 pada anda?
*teman sebelah bilik.owner lombong terbesar di asia tenggara.hahahahahahhaha.kan muni kan :)

katakan sesuatu kepada orang no 5
*tq fathin sebab salu tolong akak.nanti tolong2 lagi taw.eh2, kita belum ade chance nari same2 kan. :) rasa rugi tak??hahahahaha

no 3 ada hubungan dengan sapa..
*encik kodiang buah hati tercinta lah.eh2 maksud saye, buah hati awan tercinta.bukan saye punya.haha

bagaimana pula dengan no 4
*kalau tak silap saye, saye kenal die masa sama2 dalam team kawad kampung 4.alah..yang menang JOHAN tu.hahahahahahahahahahaha.

pesanan kepada orang no 6
*sudah lama kita tidak ketemu kan. :)

adakah no 7 dan 8 ada persamaan?
*setakat ini tiada.owh ade.ade.dua2 kenal lala :) bole ke macam tu? :)hahaha

soalan kesepuluh:)
beritahu 5 perkara yg anda tahu pasal org yg mentag anda
*ade penyakit berbahaya
*risau kalau die berkurap awe taknak kawan ngan die
*sedikit kurang siuman.(sedikit sahaja)
*sahabat dunia akhirat :)
*kalau buli die memang boleh buat saye marah2 :)

soalan kesebelas
ape perasaan anda wat tag ni?
*touching sebab tak pernah ade orang tag saye sebelum ni.hahaha

soalan keduabelas
gay/less?
less :)

kolumpo bukan lagi dunia ku.sekian.


baru tiba.rasa tak enak badan sebab tadi kat Pahang mendung.Kuantan barangkali.kahkahkahkah(kenapa perlu kahkah?).flight jadi gegar2.kena hentak2.biasalah, nama pulak mendung kan.awan tebal.saye paling tak gemar travel dalam cuaca macam tu.nanti mesti rasa nak muntah2.bluekkkk..haish...macam budak kecik lah saye nih!pernah tak rasa macam panas gila dalam badan pastu sikit lagi nak muntah.pastu peluh2.da bukak air-cond maximum pun maseh rasa panas.tak leh tahan nak muntah dah ni tapi kena tahan.malu lah muntah2 ni.tapi dalam perut macam da nak meletup.tahan.tahan.haaaaa..macam tu la saye rasa :)

dan dan buat status FB "laen benar udara kolumpo malam ini" hahaha.poyo kan?padahal belum pape da rasa nak patah balik umah :) kadang2 bila kita rasa sorang je,tade teman hidup, balik ke pangkuan keluarga adalah paling membahagiakan.kalau ade teman hidup itu laen cerita.hahahaha.rasa cuti kali ni laen benar.tak tipu.tak mau final boleh?hahaha

oke sekarang sudah boleh focus on study(kononnye~~).well, macam tak percaya kan cuma tinggal lagi dua sem saye bergelar mahasiswi.hahaha.poyo.ade lagi dua sem pun nak kecoh kan.SUKAHATISAYELAH!hahahaha.kadang2 saye tak sabar, kadang2 saye takut. :) boleh ke budak kecik macam saye ni menempuh alam pekerjaan.nanti mesti saye da tak boleh cuti kat umah lama2 kan.sebab da tade cuti sem. :)

nanti da keje sepupu sepapat, kawan2 mesti da kawen kan.hahahaha.masalah tu kalau da kerja pun belum berpengganti.hahaha.masak saye jadi bahan :) sudah la orang kuantan kalau balik beraya soalan wajib tanya mesti "bila nak kenduri kat kuantan ni?"hahaha.hadoi.da tade kenduri2 nya.hahahahahaha. :D takkan nak kawen sorang?kan?haipp.bukan saye tak explain taw..da saye da explain pun dorang tak faham lagi.ape bole saye buat?


Monday, November 1, 2010

di mana kan ku cari ganti?

**ihsan google

tadi saye baru tengok dokumentari P.Ramlee kat astro history. (baru saye taw nama P.Ramlee sebenarnya Teuku Zakaria bin Teuku Nyak Puteh.) :) rupanya P.Ramlee nyaris broke saat akhir kehidupan dia. saye suka P.Ramlee. saye yakin ramai orang suke die kan. kan. Aziz Satar kata P.Ramlee penah bagitaw die "ajis(P.Ramlee yang panggil die ajis taw, bukan saye :)) kalau aku mati, aku mau hidup seribu tahun lagi". hebat kan die :) memang die seperti hidup sampai sekarang kan? lagu die susah nak lupa.cerita die susah nak lupa. adik lelaki saye hafal setiap lagu die.hafal setiap dialog die.adik saye fanatik P.Ramlee(**tepuk tangan untuk adek saye). saye takde la fanatik P.Ramlee tapi saye tipu kalau saya cakap tak suka P.Ramlee. tipu kalau sape2 cakap tak kenal P.Ramlee.tu semua stok2 perasan mat saleh.huh! P.Ramlee pun tak kenal.poooraaah!

saye paling suka lagu di mana kan ku cari ganti. boleh tengok kat sini. saye tak suka version sheila majid.bukan sebab saye tak suka die.cuma saye lagi suke version P.Ramlee. the originality of P.Ramlee unchangeable. kalau berubah, feeling die da jadi laen. kalau dengar P.Ramlee nyanyi saye rasa macam die hidup lagi. die punya jiwa tu laen macam :) betul ni saye tak tipu. kalau orang laen rasa same je tu laen cerita.da saye rasa tak same suka hati saye lah! :)

saye suke orang puitis macam P.Ramlee. :)

Di mana kan ku cari ganti-P.Ramlee

hendak ku nangis,
tiada berair mata,
hendak ku senyum,
tiada siapa nak teman,
kalau lah nasib,
sudah tersurat,
begini hebat,
apa nak buat.

di mana kan ku cari ganti,
serupa dengan mu,
tak sanggup ku berpisah,
dan berhati patah,
hidup gelisah.

alangkah pedih rasa hati,
selama kau pergi,
tinggal ku sendirian tiada berteman,
dalam kesepian.

dunia terang menjadi gulita,
cahaya indah tiada berguna,
keluhan hatiku menambah derita,
kini kau jua tak kunjung jelma.

di mana kan ku cari ganti,
mungkin kah di syurga,
untuk kawan berduka menangis bersama,
selama lamanya.

untuk sape2 perasan mat saleh taktaw lagu ni dari filem ape, meh sini nak habaq kat hangpa. lagu ni dari filem ibu mertuaku. dalam filem ni P.Ramlee jadi ahli muzik name die kassim selamat, miskin tapi kawen ngan anak orang kaya.ape nama heroin saye da tak ingat. pegi tanya Sarimah.mesti die ingat :) pastu bila da kawen, ending nya dorang broke, hidup merempat. Sarimah tak boleh adapt la sebab die kan anak orang kaya :) so die deal ngan mak die, mak si Sarimah ni memang tak berkenan ngan P.Ramlee. dorang deal konon2 nya Sarimah meninggal masa lahirkan anak dorang. padahal si Sarimah ni senang lenang kawen ngan Doktor Asmadi :) si Asmadi ni hensem :) saje la nak bagitaw.haha. P.Ramlee ni sayang sangat kat isteri die. bila die taw Sarimah mati die nangis2 sampai buta.kesian kesian**geleng kepala** satu hari tu P.Ramlee jalan2 jumpe lah Combi(pelakon betul die saye lupe nama :) ) ngan mak die. dorang pun bawak balik P.Ramlee dok umah dorang.

pendek cerita, P.Ramlee pun makin lama makin femes sebab die pandai main muzik. lagi pulak die buta kan.kira extra point la tu. tapi P.Ramlee tak guna nama betul die.kassim selamat.die guna nama lain.'nama lain' tu saye lupa nama ape.haha.satu hari tu, ex wife die pegi tengok show P.Ramlee ni. terkejut la rupanya ex suami die da femes. buta pulak tu.sebenarnya si Sarimah ni sayang lagi kat P.Ramlee so die pun suruh la Doktor Asmadi operate mata P.Ramlee sampai sembuh. bila da sembuh kantoi la rupanya isteri die yang die ingat da mati rupanya tak mati pun tapi da kawen laen. die pun kiciwa lah.dek kerana terlalu kiciwa, die pun rasa lagi elok buta dari tengok dunia yang kejam ni. pastu die pun cucuk balik mata dia.jadilah buta balik.

ex wife die pun nangis2 lah."abang kassim..abang kassim" panggil ex wife die. tapi abang kassim buat2 tak layan.sape suh kawen laen tak bagitaw kan.kan sekarang da nyesal.mungkin itu yang abang kassim kata dalam hati :) mak mentua abang kassim pun meraung2. menyesal la tu. abang kassim kan da femes :) haha. ending die abang kassim pun ikut combi ngan mak die balik umah dorang. abang kassim bercinta tak ngan combi, tah saye pun tak taw. :) abang kassim takde la pulak cakap die suka combi kan :) ke ade?haha.tah saye pun taktaw.pastu tamat.

yang ni saye rasa karya P.Ramlee masa kerja kat jalan ampas.kat singapore. dengan shaw production. bila ade clash bangsa melayu ngan cina kat singapore, P.Ramlee pun pindah Malaysia. kerja dengan Merdeka Studio. time ni la keluar cerita Do Re Mi, dan semua filem yang datang after that. rezeki P.Ramlee kat Malaysia tak semeriah rezeki die kat singapore. kata nya Malaysian tak support P.Ramlee macam singaporean.sebab tu filem2 die kat sini tak se box-office filem die kat jalan ampas. saye pun tak paham kenapa dulu tak de sape nak support P.Ramlee. padahal die da memang femes time tu. tolak tuah betul. -_-"

p/s: saye baru perasan tadi saye taip mat saleh as 'mak' saleh.hahaha.cepat2 saye edit balik.kang kena kutuk je kejenye :)

Sunday, October 31, 2010

awak owh awak.^_^

few days back saye ade nasihat kat maksu."atleast awak ade sebab untuk lupakan dia maksu.die da move on maksu.u shud do the same thing. :)" tapi betul kata orang, what u give u get back :) :) awak pun da lupa saye kan. :) tak tak, jangan risau, saye tak cemburu. cuma saye rasa terkejut. saye da tak berani nak bukak fb awak.saye takut saye tak kuat. :) tapi saye baek2 aje.mula2 saye ingat saye nak post kat fb je tapi saye pikir balik takpe lah, post kat blog lah.sebab nye belum tentu awak bukak blog saye ni kan.kalau fb tu probability awak nak baca tinggi :) saye doa yang terbaek untuk awak taw. awak pun doa2 lah hati saye ni cepat terbukak jugak.saye pun nak bahagia jugak.mane aci awak sorang je bahagia kan :) doa kan saye taw!doa taw! taw! ^_^

Thursday, October 28, 2010

lam idup saye setakat ni hanya dua kali remove entri. entri latest ngan entri pasal amzar dulu. kahkahkahkahkah. sape sempat baca tahniah la ye.sape tak sempat padan muka.sape suh lambat.hahaha.sekian laporan malam ni.jom sambung tulis draft projek.jom kawan2..seronok kan buat draft projek sampai 3 pagi :) ape?tak seronok?haish.tak seronok pun kena cakap seronok la weiii.

Monday, October 25, 2010

saya terdesak

kadang2 saya terdesak nak jadi anak yang baek sebab banyak jasa mereka tak mampu saya balas dengan kata2,
kadang2 saya terdesak nak jadi kakak yang baek sebab saya tahu kalau bukan saya pada sape lagi dorang nak mengadu.
kadang2 saya terdesak nak jadi adik yang baek sebab pada saya lah terluah segala kemarahan :)

saya terdesak untuk berjaya sebab saya nak balas jasa mereka.
saya terdesak nak pintar bijak pandai sebab saya taknak repeat paper.
saya terdesak nak grad cemerlang sebab saya nak cari kerja cepat2.

saya terdesak untuk jadi seorang penenang sebab saya paham perasaan nya gundah
saya terdesak nak jadi penyabar sebab kalau marah pun cuma keruhkan keadaan.
saya terdesak nak jadi pemurah sebab saya tahu itu sahaja penyelesaian nya.
saya terdesak nak jadi kuat supaya hidup saya tak bergantung dengan orang

saya kehabisan kata2 indah.
saya kehabisan semangat
saya kehabisan tenaga.
saya nak tolong tapi saya juga hanya mampu menangis
saya nak mereka paham tapi bukan saya yang tentukan.
mereka nak paham maka paham lah.kalau tidak?
sekali lagi saya hanya mampu menangis.

saya hanya mampu memujuk.
janganlah menangis.semua pasti akan baek2 saja.
jangan sedih.hadapi ini semua dengan senyuman ye.
tapi saya sendiri menangis.saya sendiri kadang2 rebah.

setiap manusia ade masalah.percayalah.saya juga ade masalah.
cuma cara kita hadapi nya yang membezakan kita semua.
kalau saya kata hidup saya mudah maka mudahlah.
kalau saya asyik kata hidup saya susah maka susahlah.
sifir nya hanya semudah itu dek :)
awak yang tentukan hidup awak.keputusan awak.

kalau awak putuskan untuk jadi anak yang baek.
maka biarlah seribu tomahan datang.tetaplah jadi anak yang baek.
kalau awak putuskan untuk berbakti kepada keluarga,
maka datanglah seribu cabaran sekali pun,tetaplah taburkan budi.

tersenyum bukan berarti kami senang hati.bukan berarti kami bahagia. :)
putus cinta pun amat sakit derita nya dek :)
tapi ada saya menangis?ada saya tenggelam dalam kesedihan saya??
kalau saya putuskan untuk tenggelam maka tenggelam lah saya.kan?
itu yang saya cuba sampaikan dek.

jangan tunding jari pada orang laen, kita yang buat hidup kita susah.
padahal kita boleh buat hidup senang sebenarnya.
kita cuma tak mahu cuba.gagal sekali kita dah tersungkur takmau bangun.
maka salah sape??salah kita taw!abaikan kalau hati ini kadang2 terguris sebab biasalah,
hati mana tak pernah terguris kan?
dek, kita terguris dengan orang..pernah kita fikir orang pun terguris dengan kita?


adek,saya bukan nak marah2 cuma apa saya cuba sampaikan ialah,
masalah takkan pernah selesai kalau kita asyik tunding jari pada orang.
kita hanya akan buat hidup kita susah.
adek, kalau kita sedih,kita murung.kita bawa hati lara.masalah tak selesai pun kan?
so untuk ape bersedih berduka segala kalau sebenarnya kita boleh bergelak ketawa?
saya tak cakap suruh awak tak payah fikir masalah awak.
bukan.masalah ada untuk kita belajar hadapi sebagai lelaki.
bukan nya lari macam pengecut.

tapi untuk menang bergaya,hadapi lah semua nya dengan senyuman.
saya kan ada. :)

pesanan saya, jangan degil2.jangan nakal2.bila orang nasihat dengar ye dek.awak bukan budak2 kecik lagi.awak da besar panjang. hidup pun tak pernah makin senang.awak kena paham tu.bila awak degil jadi la benda2 macam ni.bila benda2 macam ni jadi mula lah awak rasa susah.cuba kalau dari awalan bila orang tegur awak dengar terus. kan hidup awak tak susah.kan.kan.
awak yang buat hidup awak susah taw.bukan orang lain.solution nya, dengarlah cakap mereka taw.dia buat semua tu sebab dia sayang kita dek. kita lahir dari rahim yang sama.mana mungkin kasih untuk kita beza2 kan. :)

bila saya fikir saya bahagia, maka saya bahagia lah dek.

Saturday, October 23, 2010

rindu nak lepak maulana sambil tengok bola tapi sekarang da takde geng.hahaha.dolu2 waktu ade buah hati boleh jugak paksa bangun pagi2 breakfast dating segala kan? hahahahahaha

mode: meroyan.hahaha

kenapa tiba-tiba je?

orang nampak saya tersenyum senyum tergelak gelak tapi orang tak taw ape dalam hati saya. :)
tak..tak..kali ni saya tak marah.saya tak marah kalau orang tak perasan pasal saya.saya pun tak tahu macam mana nak kasi orang perasan.saya bukan nya nak sangat orang amik berat pasal saya.cuma bila semua orang sebok saya takde teman bicara.sementelah saya sendiri sebok.tapi dalam sebok sebok saya masih sempat melayan perasaan.salah saya,abaikan.

saya rindu perasaan nya bila ade orang jaga saya.ada orang tanya saya da makan belum.ada orang tanya saya tengah buat ape.ade orang tanya saya sebok lagi ke.pendek kata saya rindu zaman zaman ade seseorang di sana yang saya tahu selalu ingat saya.saya tak desperate nak berpengganti sekarang.saya masih boleh bertahan menjadi seorang ibu tunggal beranak satu(hahahaha).

tak..tak..saya belum desperate.saya cuma rindu dengan saat2 tu.tak.saya tak salahkan sape2.jangan ingat saya nak menunding jari.bukan.bukan.saya cuma rasa saya dulu dengan saya sekarang da lain.bukan saya yang lama.saya sekarang semakin pemarah.saya sekarang semakin melayan perasaan.saya bukan tak suka jadi matang.saya cuma belum boleh adapt lagi.

saya tak marah taw.betul tak tipu.saya tak pandai nak tulis macam mana lagi untuk mengambarkan saya sebenarnya tak marah dan bukan merajuk bukan makan hati bukan terasa bukan menyampah atau segala. saya cuma rasa sunyi dan bukan salah sape2 pun.paham tak?paham tak?tolonglah paham.penat saya explain. -_-"

Thursday, October 21, 2010

gila panjang tag nih.

whats ur name?
malas nak jawab bole?

when is ur birthday?
disember 1996

what did u do on ur birthday last year?
lupa sudah.berhempas pulas dengan kerja2 ASLI rasanya.

what about this year?
belum tiba masanya.yang pasti sendirian. :)

how do u relax?
pamerkan senyuam paling menawan. :)

whats ur favorite book?
harry potter dan twilight siri.

who was the last person to text u?
adek murnija. :)

what about call u?
ck :)

who was ur last ex?
hahahahahaha..cuba kaw explain sket kalau kaw tahu pun ape guna?

why did u split?
hahahaahahahaha.sebab takde jodoh? :)

have u ever been drunk?
tak berminat.next!

what did u wear last halloween?
bila halloween pun saya tak taw.

when did u last cry?
:)

are ur parent still together?
very the yes!

who did u last argue with?
u-know-who

what time did u go to bed last night?
12.00 am. baru pulang dari lcct :)

who is ur best friend?
ramai.tidak terhitung dengan jari jemari.

do u bite ur nail?
tidak :)

how about ur toe nail?
lagi lah tak.

what ur worst habit?
penakut lintas jalan sorang2 pastu kena pegang2 baju sebab takut pastu kena cop pompuan gatal sebab pegang2 buah hati dia.hahaha.ye, memang buah hati awak tu ex saya, tapi nama pun ex kan :) sedari, wake up bebeh!

what are ur hobbies?
takde yang tetap. :)

have u ever watch the sun set?
belum berlaku.but i have watch sun rise :)

where did ur last vacation?
sungai congkak :) :) :)

whats ur hair color?
hitam keperangan.(ini bukan buatan)

what are u wearing?
selendang 12.90 euro.

do u wear makeup?
dulu kerap sekarang sudah tidak.pembiakan avatar terlalu pantas dengan bermake up. :)

where do u work?
koperasi kosass.hahaha.yes,i'm workaholic.

do u get hayfever?
not at all :) (ade maksud tersirat)

what music are u into?
music is universal :)

have u been out with ur best friend's ex?
plis never get me wrong but yes i did.keluar je tanpa melibat ape2 perasaan.oke.tolong la,keluar je pun.bukan cium2 pegang2 tangan(hamek kaw!)

ever snuck put of ur house?
belum pernah try. :)

what did u do today?
subuh.tido balik.pergi kelas.balik tido.pergi kelas.lepak koop.makan umah ayahanda.meting.on9.

what are u going to do tomorrow?
makan free majlis piring hitam :)

whats the last thing u ate?
satay :) nyum..nyum..

are u a forgiving person?
proudly said "yes i am." :)

are u mad at anyone right now?
no one.baek kan saya? :D

are u talking to anyone while doing this?
dok bilik sorang2 nak cakap ngan sape?

ever had a garage sale?
kalau bole memang nak sangat join.banyak barang terpakai lam gobok :)

how do u feel right now?
l.a.p.a.r.

whats the strangest thing u have done?
saya orang biasa2.

what is/was ur school like?
awesome!

describe ur bestfriend?
banyak jenis ragam :)

do u like ur partner's family?
don't have any :)

when did u last smile and why?
last thurday i guess.sebab kena buli kaw2 ngan amir hamzah yang komplot dengan abang demo -_-"

have u ever cheated in test?
pernah waktu form 5.ingat lagi exam history.thats long time ago oke. :D

are u scared in falling in love?
nope and never.cuma masa nya belum tiba.

have u ever felt replaced?
belum lagi.mungkin nanti saya akan rasa bila amzar berpengganti.hahaha

do u trust ur friend?
who else to trust kalau bukan dorang,right?

do u like coffee?
yup.yup.oldtown coffee is the best ever on earth!

have u had kids?
bai is my only daughter tapi sekarang suda ade anak angkat baru.si ajis :)

if not, do u want them?
kena tengok jugak sape bapak nye.hahahaha

are u brainy?
try me. =)

what was the last film u watched?
sammy's adventure.

whats the time?
monday 3.00 pm

how old are u going to be in 7 months?
duapuluhsatutahunlimabulan

was yesterday better than today?
nope,today is always a better day.

when did u last see ur mum?
last thursday.

ur dad?
long time ago i guess.

ur boyfriend?
eceli ex :) well, lost count :)

do u smile often?
i prefer to laugh :D

do u collect anything?
rasa nya tidak. :)

if so, what?
kan da cakap rasa macam tidak!

can u remember ur dream?
sometimes.

do they come true?
setakat ini belum.

who could u kill right now if u could?
none.

where were u 4 hours ago?
umah ayahanda makan2 free.

what was the last thing u ate?
bukan tadi da tanya ke?

what song describe ur life right now?
unbreak my heart-toni braxton

whats ur biggest regret?
regrets change nothing.

whats ur body type?
hot and spicy.

do u have scars?
avatar is counted in.

what from?
make up perhaps?i don't know.it suddenly came out from no where.

what pets do u have?
none.

who is ur hero?
obviously, baba :)

do u like micheal jackson?
never.

where do u get ur music from?
google.

whats ur favorite shop?
every shop is my favorite shop.

ur most recent lie?
can't remember.

a lie u tell urself?
buat2 tabah padahal separuh mati merindui mami. -_-"

something u have stolen that was not worth the risk?
setakat ni belum ada.

a friend who makes u laugh often?
fella :)

u are embarrassed when u:
do embarrassing thing.

Tuesday, October 19, 2010

i wanna be at home.reset.

satu hari saya cuba tipu diri saya.tengok tv ingat mami.mandi ingat mami.makan ingat mami.tak makan pun ingat mami.uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..saya tak nak tipu diri saya asendiri lagi.saya homesick.paham tak?homesick.saya nak balik umah sekarang jugak.saya bukan taknak dok sini da.saya cuma nak balik.bangun tido saya ingat mami.siap2 nak jaga koop saya ingat mami.saya taw saya macam budak kecik yang manja ngada2 sebab benda kecik macam ni pun tak boleh handle sendirik.yeah.saya memang budak kecik yang ngada dan manja.

saya nak balik umah.saya rasa psiko. (T_T)

p/s:saya da janji nak buat entri khas untuk si najat yang out of sudden menjadi seorang yang prihatin.apakah maksud tersirat beliau?saya tak tahu.apakah dia dah terjatuh hati kepada saya?HAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHA..betul ke ni jat?hahahahahaha.blushing saya secara tiba2(ayat keling)

Monday, October 18, 2010

bila lagi nak show off kan?

HARI INI DALAM SEJARAH DRIVE SENDIRI PEGI KLIA TAK SESAT LANGSUNG.HAHAHAHAHAHAHA.SAYA RASA RIAK BANGGA.HAHAHAHA

Saturday, October 16, 2010

my friend, awak wajib baca tw.

saya taknak cakap direct sebab saya tahu orang tu pun tak nak saya cakap direct.saya taknak api2 kan lagi keadaan tapi saya cuma nak awak tahu my friend.saya tahu ape terjadi.jangan salah kan budak kecik petah bercerita kerana saya yang paksa.saya dengar raungan,saya jadi gelisah.saya jadi tak keruan.saya takut awak tak tertanggung.saya taw awak penat.saya taw awak kecewa.tapi jangan risau, saya tak tahu siapa empunya diri yang berkata kata kerana kalau saya tahu memang dia da kena penyepak terajang free.bagi saya itu biadap namanya.

saya tahu jugak sampai bila2 awak tak kan bagitaw saya siapa budak empunya bersuara.takpe.takpe.simpan sikit rahsia untuk awak sendiri k.ini ade pesanan saya untuk awak wahai sahabat:

my friend;

kalau dulu saya mesti kata menangis lah supaya ape yang terbuku boleh terluah tapi kali ini saya nak kata jangan bazirkan airmata awak untuk benda2 remeh macam ni.jangan hukum diri awak semata mata kerana ada orang tak taw bersyukur macam dia tu.bukan salah awak dia cakap macam tu.awak da buat ape yang terbaek untuk semua orang.dia baru kenal awak setahun jagung da nak banyak bunyik, percayalah, dia hanya taw berbunyik.bagi kerja apa2 mesti takkan kemana. so sape lagi penting untuk kami semua?awak ke dia??persetan kan makhluk2 perosak macam dia.kalau ikut hati panas saya mahu sahaja halau yang berkenan keluar jauh2.tapi saya taw itu cara saya,bukan cara awak.maka cadangan saya, kita abaikan dia terus k.anggap je dia tak pernah wujud.tolong lah anggap begitu.sekali sekala tidak boleh terlalu berfikiran optimis.k..taknak bagitaw saya takpe, tapi tolong lah abaikan dia.tolonglah tolak dia jauh2 dari list insan2 kesayangan awak.tolong lah ye..saya merayu sebab raungan itu bukan raungan biasa. jangan bagitaw saya siapa sebab saya yakin saya boleh pergi tampar kemudian belasah sampai tahap tidak boleh di kawal.so jangan bagitaw saya k.

my friend, saranghea yo!

Wednesday, October 13, 2010

pukul berapa datuk harimau?

saya sedang menelaah nota2 subjek kaedah matematik sambil kaki bergedik gedik manja di lantai. tingkap saya bukak luas2 biar pun tade angin malam ni.tak sejuk macam semalam, panas semacam je.barangkali esok hujan. selalu nya begitu lah kan. tadikan2..sekejap, frobenius theorem mencelah.sekejap ye...

*************************************************************

ok sambung tulis entri. tadi ade presentation pengucapan awam. saya taknak bercakap sebenarnya sebab saya tak well-prepared pun.nasib baek memang bukan saya present.fuhh.saya rasa lega.tapi kalau saya dapat chance present mesti saya seronok.sebab saya suka bercakap.oke,sebenarnya lagi suka membebel.ade budak junior saya tu, saya taktaw nama betul nya tapi saya panggil leman. si leman ni present best.lawak gila.sambil saya siapkan assignment esok pun saya boleh gelak.hebatkan dia? paling penting dalam slide dorang ade gambar saya.hahahahahahahahahaha.seronok!

leman..leman..


eh2,dah nak pukul satu la.mati saya.esok test pukul 8 pagi.kalau terlajak memang naya.tapi takpelah, saya kan bawak kereta ala2 formula 1.apelah sangat litar kat upm ni.kacang aje.pukul 5 lah tido. :)

sekejap ye.mahu text sahabat satu kuliah.betul ke test esok ni.

























































oke,memang betul.musnah harapan.

Thursday, October 7, 2010

i was still able to eat well :)


lirik ni saya dapat dari incik internet.kalau salah maka salah lah ia ye nak2 part grammar..jangan salahkan saya.hahaha.translet dari bahasa korea sendiri saya tidak mampu.hahaha.

i was still able to eat well (homme- changmin ft lee hyun)

chorus.
even if my love leaves
even if my heart gets bruised
it was just for one moment,i was still able to eat well
it's not like i'm going to die
bury your tears away,for now let's just focus on work
let's just be thankful that we met someone who we loved to death.

what's the point of talking about the past?it's not like you can change it
why must dig through a hurt heart? there's no point.
they say you're only allowed to cry 3 times in your life
i'm saying let's not waste those tears on trivial things.

repeat chorus.

every time when thinking of you and i start to get sad
i do drinking with my friend to get you off my mind-to forget it all
nothing is going to change by hating you- so i'll just love you
just one thing, i'll only think about you until i'm no longer able to handle the fact
that i'll never going to see any more.

repeat chorus.

wind blow the past. this is making me cry
even if i try to hold it back, i'm starting to lose control
i try to call out your name
i try to forget you, but i just can't, i can't erase you

i have to smile like a man and let you go
but all i can do is cry.

saya touching kot dengar lagu ni.bole feeling sorang2 lagi haa..hahahahaha.terima kasih kepada sahabat lama sebab kenalkan saya ngan lagu ni.hahahaha.patut lah beria suruh saya translet.hahahaha.yes dear, i was still able to eat well until now.jangan risau pasal saya oke.nampak je saya macam makin kurus, macam patah hati, macam kerja kuat sangat SEMATAMATANAKLUPAKENGANLALU. bukan saya sengaja nak kerja sampai lupa makan, tak sempat rehat.bukan.bukan.kalau saya diberi pilihan pun mestilah saya nak sihat2.makan kenyang2 tapi lagi seminggu je oke.bagi saya masa.bukan saya sengaja degil taknak dengar cakap taw. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails