Sunday, April 25, 2010

anda2 yang berupaya membuat wa senak mata melihat..(entri sambungan)

kalo dulu wa penah buat entri INI pasal golongan2 yang bole buat wa menyampah ngan berjaya nye..sekarang wa nak update sket selaras ngan aktiviti2 terkini wa..ye..ye..wa memang suka menyampah2 ngan orang ni..kira macam hobi jugak la..hahaha..yela..wa pun bukan nye baek sangat..kadang2 wa ni cakap lepas je..kalo nak mara..wa kasi hentam depan2..tapi wa beragak jugak la..tak kan la wa hentam depan membe2 ...2 biadap nama nye..kan..kalo bukan membe rapat..tepi padang pun wa sound..tapi sound yang light2 jela..tade la sampai nak kutuk lebih2 kan..kesian kot..hahaha..2 da tahap paling tak leh tahan da 2..kalo tak wa control lagi...wa memang tak cukup baek..mulut jahat..cakap lepas..tak ramah..sombong..kalo mengutuk 2 memang tak ingat dunia..ape lagi..ape lagi..ermmm..perasan cantik padahal dahi penoh jerawat..HAHAHAHAHAHAHA...yela2...wa berjerawat la..hahaha..tapi wa TAK biadap ok..

>>wa paling tak suka bila orang biadap...biadap ngan membe2 sebaya tak pe lagi...kalo hal2 remeh wa malas nak take note sangat..lantak pi la kan..tapi kalo biadap ngan orang yang lagi tua 2 yang buat wa hangin 2..tak cukup ajaran tatatertib ke hape kaw ni??wa pun tak nak sensitif tak bertempat..kalo masalah 2 tak de kena mengena ngan wa..tak pun wa tak taw hujung pangkal..taw2 da tengah cerita..wa malas la nak campur..tapi ni untuk kes2 yang wa nampak ngan mata sedirik..wa memang lambat sket kalo part emosi ni..setakat kena kutuk sket...langgar2 bahu..pijak2 kaki..tinggi suara..wa tak amik port sangat..malas nak terasa..nak2 kalo silap cakap..pastu tercanang kat sume orang..jadi kecoh..orang pulak tunding jari kat wa kan..hahahaha..yang 2 pun wa malas nak feeling2..nak terasa ngan wa..lantak..nak nyampah ngan wa..lantak..tapi jangan sampai wa yang kurang berperasaan ni rasa korang 2 da melampau2 biadap nye..tak semestinye ngan kata2..perlakuan pun wa perati tengok..korang jangan pikir orang tua umur 60,70,80 baru nak hormat..habes pakcik2,makcik2 umur 30,40,50 tu tak LAGI tua dari korang ke??sumpah wa malas nak cakap pasal biadap ngan rakan sebaya..sebab BANYAK sangat..kalo korang bijak pandai..korang taw2 sedirik la kan..sama2 manusia hormat la..jangan nak biadap tak tentu pasal..out spoken pun beragak la...tapi kalo korang da memang tak leh tahan sangat,selagi tak tengok muka membe merah padam tahan malu kena marah depan orang ramai memang tak sah..sekurang nye JANGAN aplikasi kan kat makcik cleaner...tu BIADAP nama nye!

>>wa cukup tak suka buat2 prihatin..hahahahaha..BUAT2 tu yang tak tahan tu..hahahaha..wa bukan tak suka KORANG buat2 prihatin taw..korang nak buat2, suka hati korang la..tapi wa tak suka..kalo tiba2 terserempak..nak buat muka muncung..muka penat..muka ade masalah tapi macam tarik tali nak cerita tak nak..so sori oke makcik..wa malas nak layan..oke..oke..wa memang bukan sahabat yang baik..tapi wa rasa kalo wa buat2 prihatin tapi sebenarnye wa tak rasa nak prihatin pun..tu lagi la bukan sorang kawan yang baek..bagi wa la..kalo tak silap wa,wa pun pernah jugak kot buat perangai serupa ini..hahahaha..konon2 rasa NAK nampak macam ade masalah la kan..hahahahaahahahaha..tu tade masalah pun sebena nye saja carik pasal..wa rasa masa tu wa kurang kasih sayang..kalo orang prihatin2 ngan wa..tanya ape masalah..(kalo dorang buat2 prihatin tu wa tataw la kan..hahahahaha..)mesti wa feel better..so satu wa nak take note untuk diri sedirik jugak..kalo wa rasa masalah yang wa hadapi tu takde la berat sangat..tah2 tak berat langsung..so takyah la mengada2 buat muka macam mati laki padahal baru gado sket ngan buah hati..tu pun tak sampai petang da baik balik...bikin orang menyampah aje taw!

>>wa memang bukan orang baek2(da bape kali wa mention ni??sila kira bole?) tapi asal kan wa rajin..wa kelapangan..ade orang mintak tolong,wa tade hal punya nak tolong..tak membe pun wa bole tolong..setakat tolong kecil2an ape la sangat kan..lagipun wa paham sangat perasaan bila buat satu benda tade orang nak tolong..sedih wooooo..korang ape taw..keje nak save diri sedirik je kan..asal korang dapat rehat..asal korang dapat kuar dating..so buat ape tolong orang lain kan..naseb baek la selama wa berkecimpung ngan orang ramai ni..hahahaha..poyo seketika...........ramai je membe2 wa turun padang sokong..wa pun salu ingat kan diri wa sedirik..kena balas balik segala sokongan ni..kalo dorang punya event ke,dorang sebok ke..turn wa pulak tolong..WAJIB tolong..kalo ade kelapangan WAJIB tolong sepenuh masa..kalo sedikit kelapangan WAJIB tolong jugak walaupun partime..kalo kita tak support orang dulu..nanti esok2 tade orang nak support kita pulak..jangan nak emosi sorang2 dalam bilik..oke!tapi bukan bab support yang buat wa menyampah..ni kalo wa da tolong..ikhlas ni..wa jarang tolong tak ikhlas..hahahahaha..tak pernah kot!!( setakat ni la) tapi wa memang cepat hangin sket kalo orang buat wa macam kuli..haaaaa...sori la ye kasar sket...wa kan mulut jahat..da lupa ke???ni bukan sembarangan kuli oke..wa tak kesa kalo kne ganti die jap bila die sebok ke..terpaksa korban kan tido sebab tolong die ke..wa bukan nak ungkit apatah lagi nak berkira..wa memang tak kesah..sumpah tak kesah langsung..sebab wa pernah tengok ramai lagi orang sanggup bersengkang mata sebab nak tolong wa..so ape nak kecoh setakat penat sebab tolong orang so tak cukup tido..tak cukup rehat..tak cukup makan..pegi kelas macam mayat hidup..hahahahaha..mamai sebenarnye tapi sebab sayang nak ponteng kan..hahahaha..padahal......hahahahahaahaha..tettttt...sumpah wa tak kesah..tapi....kalo sume keje die wa buat..die bole duduk tengok je..ngan muka penat(MACAM LA WA TAK PENAT KAN)..penat die tu mengalah kan penat wa ni haaa..pastu end up wa buat keje die..die rehat kat belakang..wa pun tak sempat rehat kot!!haaaaaa...sampai tahap tu wa memang hangin-takleh-sorok da..wa tak suka ble wa da tolong orang..ikhlas..die lepas tangan macam 2 je..alasan..sebab wa da tolong kan......beragak la sket...................................

>>wa senak telinga kalo dengar orang kritik hasil kerja wa tapi masa buat kerja tak pernah nampak batang hidung melawat apatah lagi nak bersengkang mata kerja sama2..wa tade masalah langsung nak kritik kalu benda dalam proses..wa tade hal..benda bole ubah..dapat sokongan majoriti..kita ubah la..untuk kebaikan bersama jugak..takkan la wa nak ikut pale sedirik je semua..wa terima pendapat umum..sungguh wa tade hal langsung..tapi kalo benda da siap..tiba2 nak komplain itu ini..baek tak payah..buat senak telinga..laen kali tegur awal sket oke.

p/s::wa bukan nak tunding jari pada mana2 individu oke..wa cakap rambang..kalo terkena batang hidung sedirik tu maaf banyak2 la ye..mulut wa memang jahat sket..bukan sebab saja2 nak kasi korang malu..apatah lagi nak kasi aib kan korang..sebab wa ni takleh simpan lam hati lama2..nanti wa jadi dendam..haaaaa..tak ke lagi bahaya tu..so baek wa luah..oke..oke..wa pun tak sempurna..ade cacat cela..wa pun ade jugak buat benda2 yang buat orang laen menyampah..biasa la tu..wa buat jahat kat orang..orang buat jahat balik kat wa..bukan wa tanak jadi baek..wa nak..tapi baek2 wa pun ade jahat jugak..wa takleh la jadi baek sepenuh masa..mungkin sebab dulu wa penah jahat..sebab wa tak lahir terus jadi baek kan..sekarang baru nak berjinak2 ngan dunia orang2 baek ni..hahahaha..so jahat wa tu ade lagi lam diri..tapi rasa nye wa da baek sket..RASANYE la..hahahahaha....

6 comments:

beloglala~ said...

cah,
makcik cleaner tu ade kene ngena ngan kite ke?
uwaaaaaaaaaaaaaaaa
haha:)
**tu gurau cah,,sampai hati kata kite biadap:)
uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

hiro said...

wa sokong luuu.

hiro said...

marah tueee.

.::cik kutip::. said...

hahahaha..beby la::tade la awk..ni baru je jd..psl mkcik cleaner y paling latest..past 2 days..hahahahahha..maka nye bukan awk la..ye..jgn rsau..<3p/s::ampun taw..bkn tuju kt awk..tw..tw...:)
hiro::hahahaha..gud..gud..sokong wa lg..oke bro..wa pn sokong lu jgk..(jgn kutuk wa suda..y 2 wa x skong..hahahahaha)

hiro said...

gua syak lu tak kenal lg gua..pape pun gua follow sbb kite kawan dr skolah menengah..keh3.

.::cik kutip::. said...

hiro::ahhh suda..kn da jejak kasih ni...hahaha..bro..lu spe??hahahahaha..wa agak2 beragak lu da kasi hint sket2..tapi wa 50-50..cuba lu kasi hint y menyerlah lagi...hahahahaha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails